Blog

De voordelen van poetsen met een elektrische tandenborstel

Poetst u met een gewone handtandenborstel, een elektrische borstel of wisselt u  het af? Om uw gebit in goede gezondheid te houden, kunt u ervoor kiezen om uw tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel. Wist u bijvoorbeeld dat een elektrische tandenborstel geschikter is voor de mondhygiëne dan een gewone handtandenborstel? Wij zetten de voordelen van elektrisch poetsen op een rijtje.

Waarom is suiker slecht voor de tanden?

Dat suiker slecht is voor de tanden weten de meeste mensen wel, maar waarom is dat eigenlijk zo? Wat gebeurt er precies met de tanden zodra ze in aanraking komen met suikers?

De oorzaak van de schadelijke werking van suiker ligt bij de bacteriën in de mond. Bacteriën als de Streptococcus mutans en de Lactobacillus zetten suiker om in zuur. Dit zuur verlaagt de pH-waarde in de mond, waardoor de oplosbaarheid van het tandglazuur toeneemt. Het tandglazuur is de buitenste beschermlaag van de tand.

Maya’s en oude Egyptenaren gebruikten tandimplantaten

Tegenwoordig vervangen we missende tanden met geavanceerde implantaten, maar duizenden jaren geleden gebruikten mensen al primitieve vormen van tandimplantaten. In de klassieke oudheid waren er meerdere beschavingen die dit op inventieve wijze deden. Zo kennen de implantaten die we vandaag de dag gebruiken een rijke geschiedenis. Maya’s Wist u bijvoorbeeld dat de Maya’s ontbrekende tanden al opvulden? Er zijn schedels gevonden waarbij missende tanden vervangen waren door schelpen. Ook de oude Egyptenaren herstelden hun gebit als er tanden misten, bijvoorbeeld met handgeslepen ivoor of tanden van andere mensen.

Slechte adem, weg ermee!

Veel mensen voelen zich onzeker over hun adem. Ook bij anderen durven ze er vaak niets van te zeggen: zelfs vrienden spreken elkaar hier zelden over aan. Een slechte adem ontstaat door bacteriën in de mond: deze kunnen een zwavelhoudende lucht produceren, wat zorgt voor een onaangename geur. Het is daarom belangrijk om serieus bezig te zijn met uw mondhygiëne.

De voordelen van rechte tanden

De voordelen van rechte tanden

Rechte tanden zijn niet alleen mooi. Ze hebben meerdere voordelen. Je leest ze hier. Wil je meer weten over wat rechte tanden voor jou kunnen betekenen of denk jij een beugel nodig te hebben? Kijk dan hier of neem dan contact op met de orthodontist van Timko.

Een schoner kunstgebit: zo bereikt u het

Een schoner kunstgebit: zo bereikt u het

Wanneer u een kunstgebit heeft is het belangrijk om deze goed schoon te houden. Zo voorkomt u namelijk bacteriegroei, tandplaque en tandsteen. Niet alleen het schoonhouden van het gebit is belangrijk, ook is het aan te raden om de mond goed te blijven poetsen. Bacteriën in de mond kunnen namelijk snel groeien en zorgen voor ontstekingen. Dat willen we natuurlijk niet. Hoe zorgt u eigenlijk voor een schoner kunstgebit? Wij geven u een aantal tips.

Gezonde melktanden en –kiezen

Een gezond melkgebit biedt de basis voor gezonde volwassentanden en -kiezen. Gezonde melktanden zorgen namelijk voor een goede inplanting van het volwassen gebit. Het is dus van groot belang om de tanden vanaf het begin goed te verzorgen. Met de tips van Timko zorgt u voor een gezond melkgebit.

5 fabels over het kindergebit

Vrijwel iedereen weet: een goede gebitsverzorging is belangrijk voor een mooi en gezond gebit, ook bij kinderen. Toch doen er nog veel uiteenlopende fabels de ronde. Timko Tandheelkunde heeft de meest 5 gehoorde misvattingen over het kindergebit voor u op een rij gezet.

Tandenpoets gewoontes die eigenlijk niet goed zijn

Dagelijkse routines gaan vaak over in gewoontes. Omdat we ze elke dag uitvoeren denken we eigenlijk niet echt meer na over wat we nu echt aan het doen zijn. Neem nou eens zoiets als tandenpoetsen: u staat waarschijnlijk twee maal per dag voor de spiegel uw tanden te poetsen, maar denkt u ook echt na over de handelingen die u verricht? Of maakt u zich onbewust schuldig aan een van de onderstaande fouten?

Het mooiste tanden sprookje

Het mooiste tanden sprookje

De tanden fee is al jaren lang een prachtige traditie. Ieder land heeft weer zijn eigen tradities. Timko heeft de meest bijzonder tradities voor u op een rij gezet.

Getoond 1–10 van 1312
Inschrijven nieuwsbrief, blijft op de hoogte van Timko: