Machtiging

Het is mogelijk om in aanmerking te komen voor een machtiging voor bijzondere tandheelkunde. Dit houdt in dat er na overleg en goedkeuring van uw zorgverzekeraar een vergoeding vrijkomt voor bijzondere tandheelkunde. In gevallen van bijzondere tandheelkunde moet u denken aan een bijzondere aandoening. Een veel voorkomende aandoening is een ernstig geslonken tandeloze kaak.

U kan dan in aanmerking komen voor implantaten om zo de functie van de prothese te behouden. Onder bijzondere tandheelkunde valt ook een orthodontie behandeling of het vervaardigen van een prothese.

Indien u in aanmerking komt voor bijzondere tandheelkunde zal Timko een machtigingsaanvraag indienen bij uw zorgverzekeraar. Deze aanvraag zal worden beoordeeld door uw verzekeraar. Het kan zijn dat uw verzekeraar een persoonlijke diagnose wilt doen bij u. U kan dan worden uitgenodigd op het spreekuur bij uw eigen verzekeraar.

Zodra er een goedkeuring op de machtiging wordt afgegeven, kunt u op uw aangeven de behandeling laten starten. Wanneer wij een afwijzing ontvangen op de aanvraag zullen wij in gesprek gaan met uw verzekeraar voor een herbeoordeling.

Inschrijven nieuwsbrief, blijft op de hoogte van Timko: