Noodgeval

Indien er sprake is van een noodgeval en u kan Timko niet bereiken (dagelijks na 18.00 en in het weekend). Dan kunt u contact opnemen met de Eindhovense Tandartsen Vereniging. De Eindhovense Tandartsen Vereniging is de verzameling van tandartsen gevestigd in Eindhoven, Son & Breugel en Nuenen. Deze vereniging heeft als voornaamste doel de avond- en weekenddienst (nooddienst) goed te organiseren. Mensen uit Eindhoven , Son en Breugel of Nuenen zonder eigen tandarts of mensen met een tandarts die lid is van de Eindhovense Tandartsen Vereniging, kunnen gebruik maken van de dienst.

De Eindhovense Tandartsen Vereniging hanteert onderstaande richtlijnen;

Acute klachten aan uw gebit. Zoals nabloedingen, ongevallen en ernstige pijn. Bij pijn kunt u eerst het best proberen te bestrijden met een pijnstiller. Paracetamol is een mogelijkheid; echter, bij hevige, kloppende pijn, eventueel in combinatie met zwelling, wordt eerder ibuprofen of naproxen aangeraden. Helpt dit allemaal niet, dan kunt u contact opnemen via het noodnummer.

U kunt 24 uur per dag de nooddienst bereiken op:

0900-5437745

 

Na 0900-5437745 ingetoetst te hebben, wordt u door de centrale computer doorgestuurd naar de desbetreffende dienstdoende tandarts. Na het aanhoren van uw probleem, probeert de tandarts de ernst van uw klacht in te schatten. Bij een minder ernstige klacht kan het zijn dat enkel aangeraden wordt een pijnstiller te nemen; lijkt het ernstiger, dan wordt een afspraak gemaakt in de praktijk van de dienstdoende tandarts.

Betaling

De nooddienst dient altijd contant afgerekend te worden. Zorg er dus voor altijd genoeg contant geld bij te hebben. Wat precies de kosten zijn, hangt af van de behandeling. Bij grotere behandelingen kunnen de kosten oplopen tot 200 euro. U moet alleen zelf zorg dragen voor het indienen van uw nota naar uw verzekeraar. Heeft u het recht op een vergoeding vanuit uw verzekeraar dan zult u die conform uw polisvoorwaarden ook terug krijgen. Verder dient u altijd een legitimatiebewijs en verzekeringspas mee te brengen.

Waar?

In Eindhoven bestaat er geen centrale tandartsenpost. Waar u behandeld wordt, hangt af van welke tandarts er dienst heeft. De behandeling zal plaatsvinden in de eigen praktijk van die tandarts. Omdat het Eindhoven, Son en Breugel en Nuenen betreft, is het mogelijk dat de praktijk niet altijd bij u in de buurt ligt.

Inschrijven nieuwsbrief, blijft op de hoogte van Timko: