Kaakchirurg Eindhoven

Voor een wortelpuntbehandeling, kaakbotcorrectie of implantaatbehandeling hoeft u niet doorverwezen te worden naar de kaakchirurg in het ziekenhuis. Bij Timko Tandheelkunde kunt u namelijk terecht voor verschillende kaakchirurgische ingrepen. In onze praktijk zijn tandartsen werkzaam die bevoegd zijn om onderstaande behandelingen uit te voeren:

Maak een afspraak 040 236 4711

Uw kaakchirurg

Wanneer u bij Timko komt voor een kaakchirurgische behandeling, wordt u geholpen door een van de volgende kaakchirurg.

Dr. A. Mavros

Hoofdarts – Kaakchirurgische & implantologisch ingrepen en esthetische tandheelkunde

“Door mijn achtergrond in kaakchirurgie en implantologie en de inmiddels 25 jaar ervaring, durf ik te zeggen voor ieder probleem is een oplossing.”

“Hele vriendelijke en kundige mensen. Top geregeld dat je er snel terecht kan. Krijg het gevoel dat ze me serieus nemen, ze nemen de tijd en aandacht over het belang van een goed gebit. Zeer prettige ervaring!” - Jeroen uit Eindhoven

Contactgegevens

Tand- en Mondzorg Kliniek Timko
Ten Hagestraat 10
5611 EG Eindhoven
info@timko-tandheelkunde.nl

Maandag09:00 - 12:30 13:30 – 18:00

Dinsdag09:00 - 12:30 13:30 – 18:00

Woensdag09:00 - 12:30 13:30 – 18:00

Donderdag09:00 - 12:30 13:30 – 18:00

Vrijdag09:00 - 12:30 13:30 – 17:00

Zaterdag09:00 – 15:00 (alleen op afspraak)

Kaakgewrichtsklachten

Wanneer u pijnlijke of krakende kaakgewrichten heeft, kan het zijn dat u last heeft van stoornissen in het kauworgaan. De volgende klachten kunnen wijzen op problemen met uw kaakgewricht:

 • Pijn of vermoeidheid in de kauwspieren
 • Moeite bij het openen van de mond
 • Knappende en krakende kaakgewrichten
 • Overgevoelige tanden en kiezen
 • Aanhouden pijn in en rond het oor
 • Oorsuizen
 • Hoofd- en nekpijn

Kaakgewrichtsklachten kunnen worden veroorzaakt door het verkeerd en langdurige belasten van de kaken, bijvoorbeeld bij tandenknarsen, klemmen of nagelbijten. Ook wanneer u psychische klachten heeft, kan dit invloed hebben op uw kaakgewricht. Wanneer u last heeft van een of meerdere bovenstaande klachten, is het verstandig om een afspraak te maken bij Timko. Afhankelijk van de oorzaak van uw kaakgewrichtklachten zoeken wij dan naar een oplossing.

Mondziekten

Afwijkingen van het mondslijmvlies noemen we mondziekten. Het mondslijmvlies beschermt de weefsels in de mond tegen beschadigingen en infecties. Er kunnen verschillende afwijkingen voorkomen in het mondslijmvlies. Dit hoeft niet altijd tot klachten te leiden, en wordt soms per toeval ontdekt door uw tandarts. Voorbeelden van mondziekten zijn aften, zwellingen, ontstekingen en cysten. Wanneer u last heeft van een afwijking in het mondslijmvlies, zullen wij allereerst stukjes weefsel afnemen voor verder onderzoek. Ook kan het nodig zijn om cysten te verwijderen. Afhankelijk van de klachten stellen we een behandelplan op.

Speekselklieraandoeningen

De speekselklieren zorgen voor de productie van speeksel in de mond. Speeksel heeft een belangrijke functie en zorgt onder andere voor een goede zelfreiniging van de mond en het beschermen van de slijmvliezen tegen ontstekingen. Er zijn verschillende aandoeningen die kunnen optreden in de speekselklieren:

 • Speekselstenen: de afvoer van het speeksel naar de mond wordt belemmerd. Hierdoor kan zwelling van de speekselklier ontstaan. Dit gebeurt meestal vlak voor en tijdens een maaltijd. In de meeste gevallen is een operatie niet nodig.
 • Speekselklierontsteking: ontsteking van de speekselklieren die wordt veroorzaakt door bacteriën en virussen, zoals de bof. De symptomen zijn zwellingen met pijn, een rode huid en koorts.
 • Gezwellen of tumoren in de speekselklieren: gezwellen of tumoren in de speekselklieren kunnen goedaardig of kwaadaardig zijn. In de meeste gevallen is er sprake van een goedaardig gezwel die door middel van een operatie verwijderd kan worden.

Wanneer u vermoedt dat u een aandoening heeft aan uw speekselklieren, raden wij u aan een afspraak te maken met de tandarts.

“Ik ben zeer deskundig geholpen door dr. Mavros en ben blij met mijn nieuwe implantaten.”­ ­Dhr. van der Ven uit Eindhoven

Extracties

Bij Timko tandheelkunde kunt u terecht voor het verwijderen van tanden, kiezen, verstandskiezen en wortelresten. In sommige gevallen is een totale extractie nodig. Er zijn verschillende redenen voor extracties, zoals ernstig beschadigde tanden door cariës of loszittende tanden door parodontitis. Lees meer over nazorg na het verwijderen van tanden en kiezen.

Wortelpuntbehandelingen

Een wortelpuntbehandeling is nodig wanneer er een ontsteking is ontstaan in het kaakbot die niet kan worden behandeld met een wortelkanaalbehandeling. Een ontsteking in de wortelpunt veroorzaakt vaak veel pijn. Daarnaast kan er een zwelling in het tandvlees ontstaan. De wortelpunt wordt verwijderd en het kaakbot moet chirurgisch schoongemaakt worden. Lees meer over de wortelpuntbehandeling.

Kaakbotcorrecties

In sommige gevallen is een beugel niet voldoende om scheve tanden en kiezen te corrigeren. Er kan dan sprake zijn van een afwijkende stand van de boven- of onderkaak. Deze afwijkende stand kan door middel van een kaakbotcorrectie worden gecorrigeerd. De volgende kaakcorrecties voeren wij uit:

 • Kaakverbreding
 • Kaakverhoging
 • Ophoging bodem bijholte

Implantologie

Wanneer u een tand of kiest mist, kan een implantaat uitkomst bieden. Implantaten vervangen permanent de natuurlijke wortel van uw tand of kies. Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal dat niet afgestoten wordt door het lichaam. Het bot hecht zich aan de implantaat en fungeert als fundament voor een kroon, brug of prothese.

Contact

Neem voor meer informatie over onze kaakchirurgische behandelingen contact met ons op via 040 236 4711.

Inschrijven nieuwsbrief, blijft op de hoogte van Timko: