Klikgebit Eindhoven

Een klikgebit is een prothese die met behulp van implantaten in de kaak wordt vastgeklikt. Met een klikgebit eet, drinkt en spreekt u weer als vanouds. Als vervanging van (een deel van) het gebit biedt het klikgebit, in tegenstelling tot een kunstgebit, een permanente en zeer stevige oplossing. Door de implantaten kan een kaak niet meer slinken, waardoor het klikgebit in de kaak blijft passen. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden van een prothese. De voordelen van het plaatsen van een klikgebit bij Timko-tandheelkunde in Eindhoven zijn:

 • Persoonlijke zorg zonder wachttijden
 • Jarenlange specialistische ervaring
 • Nieuwe technologieën apparatuur

Afspraak maken

Voor vragen of deskundig advies over het plaatsen van een klikgebit neemt u telefonisch of online contact op. Het is ook mogelijk om direct online een afspraak te maken.

Maak een afspraak Bel 040 236 4711

Adres:

Tand- en Mondzorg Kliniek Timko
Ten Hagestraat 10
5611 EG Eindhoven
info@timko-tandheelkunde.nl

Maandag09:00 - 17:30

Dinsdag09:00 - 17:30

Woensdag09:00 - 17:30

Donderdag09:00 - 17:30

Vrijdag09:00 - 17:00

Zaterdag10:00 – 15:00 (alleen op afspraak)

 

Alwin uit Eindhoven: Omdat mijn kaak was geslonken had ik een klikgebit nodig. Timko Tandheelkunde heeft deze met veel persoonlijke zorg en aandacht geplaatst. Bedankt!

Voordelen van een klikgebit

Met behulp van implantaten kan een klikgebit onder en bovenin de kaak aangebracht worden. Een klikgebit is gemaakt van licht materiaal, waardoor het geschikt is voor kaken met weinig kaakbot. Ten opzichte van een kunstgebit heeft een klikgebit de volgende voordelen:

 • De implantaten zijn permanent: de kaak slinkt niet meer waardoor de operatie eenmalig is. Een klikgebit gaat tot wel 8 jaar mee.
 • Een klikgebit zit zeer stevig vast. Een kunstgebit kan losschieten tijdens het praten of het bijten op hard voedsel, hetgeen bij een klikgebit niet het geval is.
 • Bij een kunstgebit is uw gehemelte bedekt waardoor u minder proeft. Bij een klikgebit wordt dit gedeelte vrij gehouden zodat u optimaal van uw voedsel kunt genieten.
 • U bent niet gebonden aan een klikprothese voor het hele gebit: ook wanneer u enkele tanden kiest, kunt u kliktanden aan laten brengen.
 • U heeft in tegenstelling tot een kunstgebit geen drukplekken bij een klikgebit.

Nadelen van een klikgebit

Het plaatsen van een klikgebit is ten opzichte van een kunstgebit een intensieve ingreep. Bij het aanbrengen van implantaten krijgt u een plaatselijke verdoving of wordt u onder narcose gebracht. Vervolgens hebben de implantaten een aantal weken nodig om te hechten. Tijdens dit proces kunt u last hebben van pijn en ontstekingen. Door middel van regelmatige controles wordt u gemonitord door onze specialisten, zodat wij eventueel ingrepen kunnen doen of u kunnen voorzien van pijnstillers. Zodra de implantaten zijn gehecht, kan het klikgebit direct gebruikt worden. Om de gezondheid van uw mond te waarborgen is het aan te raden dat u meerdere keren per jaar een controle laat uitvoeren.

De behandeling

Onze specialisten nemen uitgebreid de tijd om u voor te lichten en de mogelijkheden te bespreken. U kunt onder andere uw voorkeur uitspreken over de kleur, vorm en positie van de tanden in het klikgebit. Bij het plaatsen van de klikprothese doorloopt u de volgende stappen:

 1. Als eerste worden eventueel overbleven tanden en kiezen met behulp van een plaatselijke verdoving verwijderd.
 2. Vervolgens worden de implantaten in de kaken aangebracht. De operatie duurt ongeveer een uur en is pijnloos door de verdoving.
 3. Op basis van een afdruk van uw gebit wordt uw klikgebit geproduceerd. In de tussentijd kunt u uw eigen kunstgebit blijven dragen. De plaatsen waar implantaten worden aangebracht worden aangevuld met een zachte vulling.
 4. Doorgaans duurt het twee tot vier maanden voordat het implantaat in de kaak gegroeid is. Dit proces is afhankelijk van de status van het kaakbot, het soort behandeling en het type constructie.
 5. Nadat de implantaten zijn vastgehecht in de kaak worden de drukknopen aangebracht. Vanaf nu kan het klikgebit ingebracht en gebruikt worden.

Vergoeding klikgebit

Een kunstgebit wordt in veel gevallen vergoed door uw basisverzekering. U betaalt dan 8% van de behandelingskosten aan eigen bijdrage bij het plaatsen van een klikgebit in de bovenkaak en 10% in de onderkaak. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u voldoen aan de volgende eisen:

 • U heeft (bijna) geen eigen tanden meer
 • Uw kaak is ernstig geslonken
 • Een kunstgebit biedt geen oplossing meer

Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding van uw klikgebit.

Over Timko Tandheelkunde in Eindhoven

Onze moderne praktijk in het centrum van Eindhoven bestaat uit een ervaren en specialistisch team van tandartsen, orthodontisten, assistenten en sterilisatiemedewerkers. Onze betrokken medewerkers bieden elke patiënt persoonlijke service en optimale tandzorg om de kwaliteit van uw gebit te waarborgen.

Inschrijven nieuwsbrief, blijft op de hoogte van Timko: