Timko Kids

Wist u dat!

Een melkgebit uit 20 tanden en kiezen bestaat.

Een volwassengebit uit 32 tanden en kiezen bestaat.

Maar van alle dieren hebben dolfijnen de meeste tanden, wel meer dan 200 tanden.

Kinderen lachen gemiddeld 400x per dag, volwassenen 15x.

Het van belang is dat uw behandelaar op de hoogte is van uw medische gezondheid.

Neemt u, of heeft er een wijziging plaats gevonden van medicatie of aandoeningen? Geef dit door aan uw behandelaar. Het kan voorkomen dat met de behandeling hier rekening mee moet worden gehouden. In sommige gevallen moet contact worden opgenomen met uw huisarts of behandelend arts in het ziekenhuis.

U om een begroting kan vragen.

Aan de hand van een begroting kunt u navraag doen bij uw verzekeraar wat conform uw polisvoorwaarden vergoedt wordt en wat uw eigen bijdrage zal zijn. Zo staat u nooit voor onaangename verrassingen!

Het mogelijk is om in aanmerking te komen voor een machtiging voor bijzondere tandheelkunde.

Dit houdt in dat er toestemming moeten worden verkregen bij uw verzekeraar voor een bepaalde behandeling. Zoals wanneer men een ernstig geslonken tandeloze kaak heeft en hierdoor in aanmerking komt voor implantaten en klikgebitten. Of als uw eigen volledige prothese is versleten.

Het goed is voor de ontwikkeling voor kinderen om op een zo jonge leeftijd een bezoek te brengen aan de tandarts.

Wanneer ze de eerste tandjes krijgen, kunnen ze al mee voor een bezoekje.Ze zullen kennismaken met de praktijk, tandartsen, apparatuur en geluiden. En zullen ze leren dat een bezoekje niet altijd vervelend is. Hierdoor ontwikkelen ze minder angst voor de tandarts en zullen ze eerder beter meewerken aan een behandeling.

Wij u adviseren om iedere zes maanden op controle te komen.

Of de tandarts zal u een andere frequentie adviseren. Zo ben je voortijdig bij voor het constateren van eventuele problemen.

Want zodra je niets doet aan tandplak, kan er een gaatje ontstaan. Doe je niets aan een gaatje, wordt het gaatje groter. Doe je daar niets aan, kan het de interne wortel aantasten. Doe je daar niets aan, kan je de tand verliezen.

Op controle komen geldt voor mensen met tanden maar ook voor mensen zonder tanden.

Het is van belang voor prothesedragers om het tandvlees, kaakbot en eventuele implantaten in een zo optimale conditie te behouden.

Als de prothese niet meer goed passend is op het kaakbot. Ondervindt u zelf draag ongemak en het kaakbot ondervindt slijtage.De prothese kan een rebaising krijgen, opvulling van de prothese. Met als doel de prothese weer passend te maken op de huidige kaakvorm. Deze prestatie komt uit een basisverzekering. Er zal dus een gedeeltelijke vergoeding zijn door uw verzekeraar.

U om de vijf jaar recht heeft op een nieuwe prothese met een vergoeding vanuit uw basisverzekering.

Orthodontie, wat je wel mag en nie

Bij het hebben van een vaste beugel is het van belang dat je er bewust van bent dat je je eetgewoontes en eventueel gedrag moet aanpassen. Je mag niet alle producten nemen, dit om beschadigingen aan de brackets en draad te voorkomen; kauwgum, zuurtjes en harde broodjes. Ook kauwen op schrijfpennen is niet verantwoord. Al het voedsel dat wordt ingenomen moet je in kleine stukjes snijden om de brackets intact te houden.Het gebruik van raggertjes, mondspoelmiddel en 2x per dag tanden poetsen moet een dagelijkse gewoonte zijn.

Pijnklacht

Pijnklachten proberen wij te verhelpen binnen 24 uur. U zal akkoord moeten gaan met het aangeboden tijdstip en behandelaar. Indien het een ongeval, nabloeding of acuut abces betreft in de avonduren of weekend en u kan Timko niet bereiken, dan kan er contact worden opgenomen met de nooddienst ETV (Eindhovense Tandartsen Vereniging)

Voor het gebruik maken van de nooddienst zal u akkoord moeten gaan met de door hun opgestelde voorwaarden en tarieven. Vraag hier telefonisch naar.

NOODDIENST: 0900 543 77 45

Inschrijven nieuwsbrief, blijft op de hoogte van Timko: